Gem de prune aromat cu scortisoara

de robert_b in Dulceata / Gem, 3 Sep 2014 | 4253 vizualizari

 

O reteta simpla si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 10 kg. prune dulci
  • 4 kg. zahar (sau dupa gust)
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune aromat cu scortisoara:

Prunele,se spala,li se scot samburi si se pun intr-un tuci cu zaharul si scortisoara.Se lasa peste noapte asa,pentru  ca prunele sa isi lase zeama.A doua zi se pune pe foc mare,iar apoi se diminueaza focul .

Se fierbe cam 8 ore,sau pana cand credeti ca este destul de gros.Intre timp se spala borcanele si se pun la cuptorul preincalzit pentru a se steriliza.Dupa ce gemul este gata,se lasa la racit putin,pentru a nu se sparge borcanele,iar apoi se umplu borcanele.Apoi se fierb la baine- marine.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca il fierbeti intr-o oala turnati cateva picaturi de ulei pe fund,pentru a nu se lipi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune aromat cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata aromata din prune bistrite