Gem de prune

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Sep 2017 | 3739 vizualizari

 

Am pregatit acest gem cu mai putin zahar, intrucat fructele au fost zemoase si dulci si pentru ca asa mi l-am dorit. Fiecare poate pune mai mult zahar, dupa preferinte.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune vinete (cantarite fara samburi)
  • 300 g zahar (sau in functie de gust)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

 

Se spala prunele si li se scot samburii.

Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare.

Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.

 A doua zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se indeparteaza spuma formata. Cand siropul este legat, se ia gemul de pe foc.

 Se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc cu capul in jos. Dupa ce se racesc, se eticheteaza si se depoziteaza la loc racoros.

 Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: doua borcane mari si unul mic cu gem.

 Timp de gatire: aprox 35min

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gem-de-prune-vinete.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

21.09.2017, 20:02

Este unul din gemuriel preferate. Imi place ca ai pus putin zahar!

dantes 1

22.09.2017, 09:50

Bun!

Ancutsa 1

22.09.2017, 10:27

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune