Gem de nectarine si portocale

de ianculubita in Dulceata / Gem, 25 Mai 2013 | 9445 vizualizari

 

Nu am folosit niciodata aceste Gelfixuri la nimic dar de curand am primit un pliant de la Dr.Oetker cu tot felul de retete in care sa folosim acest praf si m-a incantat, dar sincera sa fiu, e si mai ieftina!!!
Am inceput cu acest gem dar ca sa ajung la cantitatea ceruta,am pus si alte fructe si sa stiti ca am fost foarte multumita de rezultat.

 

INGREDIENTE

  • 1500 gnectarine
  • 500 g portocale
  • 2 plicuri Finesse Vanilie Bourbon Dr.Oetker
  • 2 plicuri Gelfix Super3:1 Dr.Oetker
  • 4 linguri lichior de portocale
  • 700 g zahar tos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de nectarine si portocale:

Nectarinele spalate, fara samburi (eu am curatat si coaja), taiate cubulete apoi cantarite. Portocalele fara coaja, fara pielita alba, taiate cubulete, apoi cantarite. Punem fructele intr-un vas cu zahar, gelfixul si vanilia pe foc mic pana incepe sa fiarba. Adunam spuma formata, mai lasam sa clocoteasca 3 minute, adaugam lichiorul, apoi umplem borcanele curate. Infiletam capacele, intoarcem borcanele pentru 5 minute, dupa care le putem depozita la camara.

TIPS-URI

1

fructe obligat trebuie sa aveti 2 kg pentru ca praful de gelfix e pentru 2 portii cum se spune( 1plic, 1kg de fructe)

2

de asemenea daca mai adaugati fructe, sa fie de aceeasi culoare

3

eu pe langa nectarine am pus piersici, caise si grepfruit (am adunat tot ce aveam)

4

pentru cine doreste un gem fin,inainte de a opri focul,treceti cu blenderul vertical prin fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de nectarine si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

25.05.2013, 22:05

ce culoare superba are
eu zic ca asta e avantajul folosirii gelfixului,chiar daca multi sunt impotriva lui)fructele isi pastreaza culoarea minunata.
si se prepara foarte usor

Rocsi 1

25.05.2013, 22:17

Ce bine suna. Imi imaginez ca a iesit delicios

ianculubita 1

26.05.2013, 08:54

Dupa cum v-am spus,nici eu nu eram de acord cu acest Gelfix,dar cum eu sunt o fixista pe aspect,il voi folosi;credeti ca gemurile din comert cu asemenea culoare nu pun nimic????si de asemenea ramane si aroma fructelor!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura