Gem de macese

de lia maria in Dulceata / Gem, 15 Oct 2010 | 36229 vizualizari

 

Un gem pe care-l putem folosi, dimineata la micul dejun sau la pranz, ca sos pentru fripturi. Se spune despre macese, ca ele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macese bine coapte
  • 300g zahar
  • 100ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Spalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac.  Scoatem macesele intr-o sita fina si ajutandu-ne de o lingura, le frecam de sita, pastrand doar pasta ce se formeaza, iar restul se arunca.

Intr-o cratita, punem apa, pasta de macese si zaharul si dam totul la fiert pentru inca 1h, pana amestecul este bine legat.

Turnam gemul in borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem capacele si le bagam in paturi, la caldura pana a doua zi cand le etichetam si le asezam pe raft, in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

diaconta 1

23.11.2011, 13:41

cel mai mult imi place gemul asta
noi punem in fiecare an,dar cumparam pasta de la o doamna care o face cu masina,asa cum zicea si kta_70

aur 1

08.09.2013, 21:28

kta_70 cu ce masina ai facut pasta de macese?

kta_70 1

01.11.2013, 21:20

@aur Mai multe detalii despre masina gasiti aici: http://catalinpastita.blogspot.ro/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pepene galben si rosu