Gem de macese

de lia maria in Dulceata / Gem, 15 Oct 2010 | 36605 vizualizari

 

Un gem pe care-l putem folosi, dimineata la micul dejun sau la pranz, ca sos pentru fripturi. Se spune despre macese, ca ele contin de 50 de ori mai multa vitamina C decat lamaile.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg macese bine coapte
  • 300g zahar
  • 100ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de macese:

Spalam macesele bine pana nu mai au puf, apoi le punem intr-o oala, adaugam apa, atat cat sa le acopere si le lasam la fiert pana se inmoaie bine, cam 2h, la foc mic, sub capac.  Scoatem macesele intr-o sita fina si ajutandu-ne de o lingura, le frecam de sita, pastrand doar pasta ce se formeaza, iar restul se arunca.

Intr-o cratita, punem apa, pasta de macese si zaharul si dam totul la fiert pentru inca 1h, pana amestecul este bine legat.

Turnam gemul in borcanele dinainte spalate si sterilizate, punem capacele si le bagam in paturi, la caldura pana a doua zi cand le etichetam si le asezam pe raft, in camara.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de macese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

diaconta 1

23.11.2011, 13:41

cel mai mult imi place gemul asta
noi punem in fiecare an,dar cumparam pasta de la o doamna care o face cu masina,asa cum zicea si kta_70

aur 1

08.09.2013, 21:28

kta_70 cu ce masina ai facut pasta de macese?

kta_70 1

01.11.2013, 21:20

@aur Mai multe detalii despre masina gasiti aici: http://catalinpastita.blogspot.ro/

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!