Gem de gutui

de DinDragostePentruGatit in Dulceata / Gem, 6 Apr 2012 | 5915 vizualizari

 

A trecut demult sezonul pregătirii conservelor, dar dacă tot am pomenit azi de gemul de gutui...

 

INGREDIENTE

  • Scriu ingredientele sub forma regulii pe care o aplic în momentul pregătirii unui gem de fructe.
  • 2 măsuri fructe;
  • 1 măsură zahăr;
  • lămâie (suc şi coaja).
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Se spală, se curăţă, se taie bucăţi gutuile (nu le decojesc). Se presară zahărul peste ele. Se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă şi se ţin în frigider peste noapte. 

A 2-a zi se pregăteşte gemul.  Se fierb gutuile până scade sucul şi capată o culoare uşor cărămizie. Spre sfârşitul preparării se adaugă lămâia taiată bucăţi.

Se toarnă gemul cât timp este fierbinte, în borcane sterilizate.


TIPS-URI

1

Am sterilizat borcanele + capacele într-o tavă în cuptor, la temperatură mică cam 40-45 minute.

2

(Eu am făcut gemul cam din 2 kg de gutui, am pus sucul de la 2 lămâi plus o lămâie tocată cuburi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

jolygina 1

08.04.2012, 11:36

da da ,si eu mai am retete cu gem ,poate reusesc si eu sa le pun

deyutzky 1

08.04.2012, 13:31

adry88 1

13.04.2012, 16:42

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui