Gem de gutui

de mamaieelena in Dulceata / Gem, 8 Noi 2011 | 7567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg aproximativ gutui
  • 800gr.zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Am sters si spalat gutuile, am scos mijlocul si am dat prin razatoarea mare. Am masurat cu farfuria adanca (metoda veche) si am pus in oala peste gutuile rase zaharul si apa 500ml. Cand a fost aproape gata asta inseamna dupa aproximativ 3 ore, am taiat lamaia jumatate si am facut bucatele mici cu coaja si mijloc,de la cealalta jumatate am stors zeama si asa am lasat sa mai fiarba inca 20 de minute. Am oprit focul si fierbinte am pus in borcane, lasandu-le infasurate in prosop pana dimineata cand inca mai erau caldute. A iesit un deliciu 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui