Gem de corcoduse galbene

de Anamaria7 in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 11703 vizualizari

 

Intra in top 5 :P :))

 

INGREDIENTE

  • 4 kg corcoduse coapte de pushca :)) (fara samburi)
  • 2 kg zahar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de corcoduse galbene:

Fierbem la foc mic fructele pana lasa suc bine si se mai si reduce din el putin, apoi adaugam zaharul si lasam pana cand se ingroasa. Pentru a verifica daca e gata, luam putin gem pe o farfurie si il lasam sa se raceasca. Daca dupa ce s-a racit se gelifica inseamna ca e gata.

Pastram in borcane pe care le tinem cateva ore la cuptor imediat dupa umplere.

TIPS-URI

1

Cel mai bun gem ramane cel facut pe soba! :D pentru cine are posibilitatea.

2

Amestecam mereu pentru a nu se prinde de vas.

3

Gemul ramane putin acrisor daca fructele nu sunt foarte dulci.

4

Am auzit ca cel de corcoduse rosii e siii mai aromat, da' de unde? :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de corcoduse galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mimmi 1

22.07.2011, 11:34

yummy ce bunatati ai pregatit !

mihaelaM 1

22.07.2011, 14:32

mmmm.....

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:58

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune si corcoduse cu ghimbir, rom si scortisoara