Gem de caise cu menta

de susu in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 9252 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gem de caise aromat si racoritor insa menta ii mai ia din aroma si parfumul caiselor
  • 2 kg caise
  • 400 gr zahar
  • 1 lamaie mica
  • ramurele de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise cu menta:

Caisele se desfac jumatati sau se taie sferturi si se aseaza in cratita un rand de fructe un rand de zahar si  se stropesc cu zeama de lamaie.

Ca gemul de caise sa-si pastreze culoarea de preferat puneti zeama de lamaie peste fructe dinainte in loc sa o puneti cand fierbeti gemul. Se da la rece cateva ore dupa care se pune pe foc mic impreuna cu menta spalata.

Fierbem pana scade la 1/2 din cantitate si verificam daca s-a legat sau ii mai trebuie zahar. Eu trec o parte din fructe prin sita si restul le las intregi. Daca fructele sunt prea dulci puneti mai putin zahar. Cateodata le pun la rece cu o parte din zahar si apoi mai adaug treptat pe foc daca este nevoie. La sfarsit scoatem menta si punem gemul de caise in borcanele sterilizate.

Nu folositi niciun conservant dar lamaia este obligatorie.

Daca borcanele sunt spalate bine, sterilizate si uscate iar capacele se strang foarte bine gemul de caise va tine mult si bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]