Gem de afine cu indulcitor

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 6 Aug 2019 | 2726 vizualizari

 

Am pregătit acest gem cu îndulcitor pudră pentru a se bucura și tata de el, este unul dintre gemurile lui preferate. S-a fiert destul de repede, mi-a plăcut că este la fel de aromat, nu se cunoaște că nu are zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 200 g îndulcitor pudră (eu am avut Sly)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine cu indulcitor:

 

Se spală delicat afinele.

Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp.

A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată.

Se amestecă des, ca să nu se lipească.

Când este bine legat, se dă de pe foc, se lasă doar un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane, se pun capacele, se așază borcanele cu capacul în jos și se acoperă cu un prosop. Se lasă așa până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 10min + 8 h

Timp de gătire: aprox 25 min

Se obţin: 2 borcane de câte 300 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/gem-de-afine-cu-indulcitor.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine cu indulcitor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni in vasul roman