Gem de afine cu indulcitor

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 6 Aug 2019 | 2560 vizualizari

 

Am pregătit acest gem cu îndulcitor pudră pentru a se bucura și tata de el, este unul dintre gemurile lui preferate. S-a fiert destul de repede, mi-a plăcut că este la fel de aromat, nu se cunoaște că nu are zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 200 g îndulcitor pudră (eu am avut Sly)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine cu indulcitor:

 

Se spală delicat afinele.

Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp.

A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată.

Se amestecă des, ca să nu se lipească.

Când este bine legat, se dă de pe foc, se lasă doar un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane, se pun capacele, se așază borcanele cu capacul în jos și se acoperă cu un prosop. Se lasă așa până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 10min + 8 h

Timp de gătire: aprox 25 min

Se obţin: 2 borcane de câte 300 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/gem-de-afine-cu-indulcitor.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine cu indulcitor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

08.08.2019, 16:04

Multumesc mult, Lucy!

dantes 1

13.08.2019, 10:04

Bun!

Ancutsa 1

19.08.2019, 16:36

Multumesc frumos, Domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta/gem de macese sau Hetschenpetsch!