Gem de afine

de T I M E A in Dulceata / Gem, 20 Iul 2013 | 25228 vizualizari

 

Am fost tare fericita ca am gasit afine in piata la un pret cat de cat rezonabil. Nu am cumparat mult , doar 2 kg din care 1 kg a mers rapid la congelator in caserole, pt. prajituri la iarna, iar din celalalt kg am facut o bunatate de gem. Nu fac multe pentru iarna, dar asa cate putin din fiecare se aduna incet, incet si se umple raftul din camara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 700 gr zahar ( se poate si mai putin daca sunt foarte coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine:

Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ).

Atentie pateaza!

Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul.

A doua zi scoatem din frigider, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc pana se incalzeste bine.

Trei sferturi din cantitate am pasat in blender iar restul l-am lasat asa. Punem din nou pe foc la flacara mica (eu pun pe o plita de fonta) si lasam sa fiarba aprox 40-45 minute.

Trebuie amestecat destul de des pentru ca se prinde repede de fundul vasului.

Turnam in borcane sterilizate, insurubam capacul bine iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pentru a se raci treptat. 

Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de afine