Gat de berbec cu varza acra

de ANCA in Oaie, 26 Noi 2009 | 12893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un gat de berbec(cca 1 kg)
  • 2 verze murate
  • suc de rosii
  • un pahar vin rosu
  • cimbru
  • usturoi
  • 2 foi dafin
  • boia
  • 2 flori marar uscat (de muraturi)
  • piper, sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gat de berbec cu varza acra:

Carnea de berbecut se pune la fiert, cat sa se spumeze doar, apoi se da de-o parte.

Varza tocata si stoarsa bine se caleste in ulei, adaugandu-se cimbru, usturoiul maruntit, dafin, boia si piper.

Pe fundul oalei se pun florile de marar, apoi varza si carnea se aseaza in straturi, se adauga un pahar din zeama in care a fiert carnea, sucul de rosii, cat sa acopere mancarea si se pune la cuptor 200 grade, cu capac, pentru aproximativ o ora jumate. Cand incepe sa scada, se adauga vinul, si se lasa la cuptor pana se inmoaie varza.

TIPS-URI

1

Nu merge fara ardei iute si mamaliga:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gat de berbec cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

COMENTARII (10)

ANCA 1

27.11.2009, 09:28

Bunica 1

28.11.2009, 12:40

De cate ori ajung la gatul de berbec imi ploua in gura

ANCA 1

29.11.2009, 13:27

Buni, mai am o bucata de gat d-asta, si mai pregatesc ceva bestial cu el, nu zic..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Berbecut la protap