Garnitura pireu de cartofi si sfecla

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 23 Apr 2018 | 2981 vizualizari

 

  Presati de imprejurari ne-am pus materiile prime la bagaj si am gatit in deplasare la fiul nostru. Doream sa prepar un pireu de cartofi in stilul meu. Printre cartofi s-a strecurat si o bucata de sfecla rosie. Nu am putut sa refuz oportunitatea :D si asa s-a nascut o noua reteta !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 bucata sfecla rosie [250 gr]
  • 10 catei mici de usturoi
  • 1 cubulet unt
  • 150 ml lapte cald
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura pireu de cartofi si sfecla:

  1. Curatati cartofii, sfecla si usturoiul.
  2. Spalati legumele curatate.
  3. Taiati cuburi potrivite cartofii si sfecla.
  4. Se pun toate legumele inclusiv usturoiul la fiert.
  5.  Usturoiul prin fierbere isi va pierde taria si va lasa doar o aroma placuta.
  6. Sarati. Fierbeti sub capac.
  7. Nu adaugati foarte multa apa. Aceasta trebuie doar sa depaseasca legumele.
  8. Apa prea multa va prelungi timpul de fierbere.
  9.  Cand legumele sunt fierte, se scurg de excesul de apa [ care se pastreaza si eventual se mai subtiaza pireul daca doriti).
  10. Adaugati untul patrunjel verde tocat si zdrobiti amestecul.
  11. Adaugati lapte cald pana cand pireul are consistenta ce va place.
  12.  Serviti pireul ca garnitura langa carne preparata in modul preferat.

                                        Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Nu adaugati foarte multa apa. Aceasta trebuie doar sa depaseasca legumele.

2

Apa prea multa va prelungi timpul de fierbere.

3

Usturoiul prin fierbere isi va pierde taria si va lasa doar o aroma placuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura pireu de cartofi si sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]