Galusti cu gem

de Julie in Dulciuri, 26 Mai 2010 | 9919 vizualizari

 

Galustile se fac de obicei cu prune, dar daca nu avem improvizam,si acelasi aluat il putem umple cu gem sau boabe din dulceata.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri ulei
  • 300 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • gem sau boade de fructe din dulceata
  • Pentru finisare:
  • aprox. 250 g pesmet
  • 2-3 linguri ulei
  • scortisoara
  • zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galusti cu gem:

Se pun cartofii  la fiert cu tot cu coaja .Se curata apoi si se paseaza cat sunt calzi.Se amesteca apoi cu grisul,uleiul,un praf de sare si ce arome doresti,apoi cu faina.Se framanta bine si apoi se intind foi din care se decupeaza forme rotunde.In mijloc se pune gemul si se modeleaza galustile(adunand marginile in mijloc).Eu asa procedez ca sa mearga mai repede...

Se pune pe foc un vas cu apa si sare iar cand apa fiebe se adauga galustile.Se fierb aprox.20min.si apoi se scot cu o paleta.

Intre timp prajim pesmetul in 2 linguri cu ulei.Il dam deoparte si il amestecam cu scortisoara si zaharul vanilat.Apoi trecem galustile fierte prin acest amestec.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Galusti cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu gem