Galuste cu prune

de cristina1985 in Prajituri, 27 Sep 2014 | 3906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg cartofi
  • 100 gr faina
  • 30 gr gris
  • 1/2 lg ulei+3-4 lg la pesmet
  • 500 gr prune ( eu pun 10 mai mari)
  • scortisoara
  • 150 gr pesmet
  • zahar
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 ou
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Pesmetul se amesteca cu 3-4 lg ulei si se rumeneste putin. Apoi se inchide  aragazul si se pune zahar (2-3 lg).

Cartofii fierti in coaja si apoi curatati, se zdrobesc ( cat sunt fierbinti) si se amesteca cu 1/2 lg ulei.Dupa ce s-au racit se adauga faina, grisul, oul si se imparte aluatul in 10-11 buc ( depinde de marimea prunelor);sau se imbraca fiecare pruna cu aluat.

Prunele spalate se taie pe o parte si se scot samburii.Se introduce in fiecare pruna scortisoara.

Se pune apa cu sare (1/2 lg-ta ) intr-o oala mare, la fiert cu capac. Cand fierbe apa se pregatesc galustele. Se pune cate o pruna in aluat si se da forma rotunda cu putina faina. Se pun in oala galustele si se desprind cu o lingura de pe fundul oalei.Se lasa la fiert la foc mic, cu capacul tras 15  minute.Cratita se ia de pe foc si galustele se lasa in apa, acoperite inca 15 minute.Se scot si se trec prin pesmetul prajit in ulei.Se pune zahar, zahar vanilinat, zahar pudra si scortisoara.

   

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun