Fursecuri inimioara

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 2 Feb 2014 | 3155 vizualizari

 

In luna februarie sarbatorim iubirea, atat pe 14 februarie cand sarbatorim Valentine’s day, fiind o sarbatoare care provine din traditia occidentala, cat si pe 24 februarie cand sarbatorim Dragobetele, sarbatoarea traditionala romaneasca. Numele vine de la un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Etimologic, o parte din numele de Dragobete poate fi gasit si in cuvantul romanesc Dragoste. Este luna in care dragostea pluteste in aer.
Pe langa flori si alte cadouri, puteti pregati un desert simplu, dar special care va face ca ziua indragostitilor sa nu treaca neobservata.Va recomand sa pregatiti fursecuri inimioara, fiind facute cu dragoste, cu siguranta vor fi apreciate de iubitul sau iubita dumneavoastra.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 100 g unt cu un continut scazut de grasime
  • 150 g zahar brun
  • 1 ou
  • seminte de la o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie
  • 260 g faina
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • pentru umplutura
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri nuca de cocos
  • o mana de nuci macinate sau alune
  • o lingura de zahar
  • lapte cat sa se omogenizeze umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri inimioara:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana devine spuma, dupa care adaugam oul si mixam pana se omogenizeaza compozitia. 

Amestecam faina cu praful de copt, sarea si semintele de la pastaia de vanilie, adaugam treptat peste spuma de unt pana se formeaza un aluat moale, nelipicios.  Oprim jumatate din acest aluat si le amestecam cu cacaoa.  Formam 2 bilute, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 15 minute

Intre timp pregatim umplutura: Amestecam toate ingredientele pentru umplutura si omogenizam.

Intindem cate o foaie din fiecare aluat si cu ajutorul unui decupator in forma de inima decupam inimioarele. Punem  pe o inimioara putina umplutura si deasupra acoperim cu o alta inimioara, lipim inimioarele intr ele cu ajutorul unei fruculite apasand usor pe margini. Prodecam la fel cu toate inimioarele.Punem frusecurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit app 10 minute la foc potrivit. 

Sunt gata cand incep sa se rumeneasca la baza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri inimioara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu crema de branza si gem de prune