Eu le-am facut pentru Craciun, dar se pot face oricand sub orice alte forme. Sunt fragede si bune langa un ceai sau cafea. Se pastreaza pentru mult timp in cutii metalice si sunt mai buni decat biscuitii cumparati.
Sunt buni si pt cei mari si pentru cei mici.
Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu laptele si apoi incorporam treptat faina.
Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.
Scoatem din frigider si intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam forme de braduti (eu am facut cateva si sub forma de floricele)
Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.
Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.
Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit.
Presaram deasupra zahar pudra si pastram fursecurile in cutie metalica.