Fursecuri cu rahat si migdale

de claudiaO in Prajituri, 5 Apr 2014 | 3719 vizualizari

 

Pentru o dup amiaza de duminica, cand ai pofta de rontait ceva dulce...sunt numai bune.
Se fac usor si nu necesita nici ingrediente multe si nici prea mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 3 cani de ulei
  • 3 cani de zahar
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • migdale si bucatele de rahat colorat
  • un praf de sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu rahat si migdale:

Intr-un castron spargem ouale si le amestecam putin cu un prafulet de sare; adaugam uleiul, zaharul si mirodeniile si  frecam cu lingura cca 5  minute. Incepem sa adaugam fainam cate putin pana obtinem un aluat vartos.

Cu o lingura umezita cu apa punem gramajoare din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele ,pentru ca se latesc la copt. Punem pe fiecare cate o bucatica de rahat si o migdala. Dam la cuptor pentru cca 15 minute - depinde si de cuptor - oricum se coloreaza usor pe margine cand sunt gata. Sunt  destul de fragede cand ies de la copt, apoi se intaresc - devin crocante.

Mi-au iesit cca 60 bucati.

TIPS-URI

1

in loc de rahat si migdale se pot pune ori stafide, ori miez de nuca...depinde ce are fiecare la indemana...sunt bune oricum :)

2

eu am folosit o cana de cca.150 de grame - aceeasi cana pentru zahar si pentru ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu rahat si migdale" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Mami''in forme