Fursecuri cu nuci si gem de merisoare

de Bunica in Prajituri, 15 Dec 2013 | 4560 vizualizari

 

Reteta preluata de la La Ancuta, dar putin modificata.Ce sa va spun?Se topesc in gura.

 

INGREDIENTE

  • 150 g. unt
  • 150 g. zahar 200 g. faina
  • 1 galbenus
  • o fiola esenta de vanilie
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 100 g. nuci macinate grosier
  • un praf de sare
  • gem de merisoare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci si gem de merisoare:

Untul se mixeaza spuma cu zahaul si vanilia(cam 10 minute).

Adauga galbenusul  mixeaza in continuare pana la incorporare.

Faina si praful de copt se adauga la sfarsit mixand in continuare.

Cu mana se fac bilute ,de marimea unei nuci,se apasa usor cu degetul in mijloc.

Albusul se bate spuma cu un praf de sare.

Se trec prin albusul batut cu u praf de sare si apoi prin nuca macinata.

Bilutele se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.

Dopa ce s-au facut toate bilutele si asezat in tava,se pune  deasupra geme de merisoare.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 150 grade pentru 20-25 minute.

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice duluceata sua gem,dupa preferina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si gem de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

mena29 1

15.12.2013, 21:14

La fursecurile astea bune zic si eu prezent!

Bunica 1

15.12.2013, 21:23

Sa stie Mosu ca-l astept,Ica))

Bunica 1

15.12.2013, 21:24

Raraiala ,vezi ca esti cu multe absente nemotivate!)))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici umplute