Fursecuri cu migdale, portocale si gem

de RuxyRux in Prajituri, 17 Dec 2012 | 8047 vizualizari

 

Astazi a fost ziua fursecurilor..,,,mi-a luat vreo 4 ore insa a meritat pentru ca au iesit delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 gr migdale
  • coaja rasa de la 2 portocale( daca nu va surade ideea lasati numai una)
  • vanilie pudra( sau extract sau esenta ce doriti)
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar brun( pudra)
  • gem ( capsuni, piersici, prune)
  • un praf de sare
  • 2 linguri de zeama de portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu migdale, portocale si gem:

Migdalele se pun pentru 6 sau 7 minute la cuptor cat sa aiba o tenta rumena. Apoi se racesc si se mixeaza la blender.

Untul moale se amesteca cu faina, zaharul, apoi migdalele, zeama de portocala, praful de sare, coaja de portocala si vanilia. Se formeaza o bila de aluat.

Se pune la rece aluatul pentru 30 de minute.

Se scoate se imparte in doua si fiecare bucata de intinde nu foarte subtire, apoi se decupeaza forme , se apasa cu degetul in mijloc unde se aseaza gemul.

Se coc pentru aproximativ 15 sau 20 de minute la 180 de grade. pe masura ce cuptorul se incinge foarte tare, la a doua tava este posibil ca timpul de coacere sa scada, deci atentie sa nu le ardeti.

Se pastreaza in jur de o saptamana in cutii de tabla( daca se poate) si invelite in hartie de prajituri( asta daca nu le devoreaza copiii intre timp)...:))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu migdale, portocale si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie