Fursecuri cu gutui si prune

de roman in Dulciuri, 6 Ian 2017 | 3436 vizualizari

 

Bunatati pentru colindatori
 

 

INGREDIENTE

  • 1 galbenus
  • 300 g faina
  • o esenta de vanilie
  • 170 g unt
  • 80 g zahar pudra
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • gem de prune
  • dulceata de gutui
  • nuca de cocos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu gutui si prune:

Untul se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, iar cand compozitia devine spumoasa se adauga treptat galbenusul si esenta de vanilie. Intr-un bol, se amesteca faina cu un praf de sare si cu un plic de praf de copt, dupa care se adauga totul, treptat, peste compozitia cu unt, avand grija ca faina sa fie incorporata bine, framantand pana se obtine un aluat omogen. Pentru a fi cat mai fraged, este recomandat ca aluatul obtinut sa fie lasat in frigider timp de o ora. Dupa aceea, din aluat se formeaza bile mici, in mijlocul carora se va apasa usor pentru a forma un spatiu care va fi umplut cu dulceata de caise si gemul de prune. Fursecurile se pun intr-o tava cu hartie de copt si se pun in cuptorul incins,pentru 8-10 minute. Se adauga optional pe deasupra nuca de cocos. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu gutui si prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]