Frittelle di mele (Mere in aluat)

de nadea68 in Dulciuri, 11 Feb 2017 | 3796 vizualizari

 

Fruttele di mele se fac de obicei in zile de carnaval.
 

 

INGREDIENTE

  • 125 g faina
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 pachet praf de copt (8 g)
  • 2-3 mere
  • 1 lamaie
  • praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittelle di mele (Mere in aluat):

Intr-un castron, punem oul, praf de sare, laptele si amestecam. Adaugam faina amestecata cu praf de copt. Aluatul iese destul de moale ca o crema sau aluat de clatite mai dens. Lasam deoparte 30 minute.

Pregatim merele. Merele se spala, se decojesc, se scoate miezul cu samburi si se feliaza .Se pun intr-un castron si se stropesc cu zeama de la o lamaie.

Intr-o oala, se toarna 1-2 l de ulei si se pune la incalzit.

Cand uleiul s-a incalzit, luam cate o felie de mar, o trecem prin aluat si o punem in ulei incins,1-2 minute pana cand se rumenesc pe ambele parti. Le scoatem pe un platou pe care am pus hartie de bucatarie sa absoarba uleiul.

Procedam asa cu toate feliile de mere. Le lasam la racit si le dam cu zahar pudra.

 

 

 

TIPS-URI

1

din acelasi aluat, dar adaugand cateva linguri de faina si coaja de lamaie, ies niste gogosele minunate :)

2

in loc de mere, se pot folosi si alte fructe, ananas, banane

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittelle di mele (Mere in aluat)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de portocale cu mere