Friptura tiganeasca de porc- la gratar

de mihaelar63 in Porc, 22 Iul 2017 | 9576 vizualizari

 

 De mult timp poftem la aceasta fripturica vazuta la prietena noastra Mitinita. https://www.bucataras.ro/retete/friptura-tiganeasca-27350.html. Iesirea la gradina a fost ocazia buna sa ,,execut''   aceasta bunatate !!!

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg carne porc [ cu putina grasime ]
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita boia rosie de ardei
  • 1 lingurita maghiran uscat maruntit
  • 1 pahar lapte
  • sare
  • piper negru macinat
  • ceapa, patrunjel verde -pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura tiganeasca de porc- la gratar:

  1. Carnea am feliat-o si am batut-o usor cu batatorul de snitele.
  2. Usturoiul se curata si se taie felii [ nu l-am pisat pentru ca am dorit un gust moderat de usturoi ]
  3. Puneti carnea intr-un bol.
  4. Am presarat deasupra carnii sare, piper, boia si maghiranul maruntit.
  5. Adaugati usturoiul tocat si turnati laptele deasupra, atat cat sa acopere usor feliile de carne.
  6. Acoperiti bolul cu o folie si dati-l la rece peste noapte.
  7. A doua zi, se scurge surplusul de lichid de pe carne.
  8. Prajiti carnea pe gratarul incins uns cu o feliuta de slanina afumata.
  9. Nu este nevoie sa ungeti bucatile de carne cu ulei, carnea de porc va elibera suficienta grasime pentru preparare.
  10. Noi am preparat friptura tiganeasca pe batranul nostru gratar de fonta.
  11. Serviti delicioasa friptura tiganeasca alaturi de garnitura si salata preferata.

TIPS-URI

1

Pe cat posibil, achizitionati carnea din surse sigure. Noi am avut carne de porc crescut si sacrificat la tara la soacra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura tiganeasca de porc- la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de porc cu pesmet