Friptura pomana porcului

de Ancutsa in Porc, 9 Dec 2017 | 7884 vizualizari

 

Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu varză roşie şi conopidă.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de porc
  • 200 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • apă
  • Mirodenii după gust:
  • sare
  • piper negru măcinat
  • câteva foi de dafin 
  • cimbru mărunţit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura pomana porcului:

  

Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.

Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu  vinul. Se întoarce carnea pe toate părţile ca să se pătrundă bine şi se pune capacul. Carnea nu trebuie să fiarbă, ci să se înăbuşe. Când sfârâie, se mai pune câte un pic de apă, şi tot aşa până este bine făcută.

 

Dacă aveţi untură, aceasta se topeşte la început, în loc de ulei şi apoi se rumeneşte carnea în ea. Dar în acest caz, nu se mai pune deloc apă, nici vin!

 Când este gata, se ia de pe foc şi se serveşte alături de un pahar cu vin, mămăliguţă caldă şi gogoşari umpluţi cu varză roşie şi conopidă (sau murăturile preferate).

 

Timp total: aprox 1h

Porţii: 4

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/friptura-pomana-porcului.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pomana porcului cu mamaliguta