Friptura in untura

de Lau in Mancaruri cu carne, 25 Dec 2018 | 3873 vizualizari

 

Reteta romaneasca
Reteta de la bunici care pastrau carnea in untura pentru ca nu exista frigidere,rezista bine cateva luni in camara la racoare.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spata de porc
  • 400 g carnati de casa
  • 200 g muschi de porc
  • 400 g untura
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 catei de usutroi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura in untura:

Carnea o taiem bucati potrivite,adaugam intr-un ceaun sau oala,adaugam o lingura buna de untura,condimente dupa gust(nu ne zgarcim ca altfel nu va avea gust friptura:))150 ml apa.

Acoperim cu un capac si pune la foc potrivit pana ce carnea se desface usor cu furculita.

In ultimele 10 min luam capacul si lasam sa se rumeneasca pe amblele parti si sa se evapore apa pentru a nu ne strica friptura la borcan.

Scoatem carnea pe un servetl de bucatarie.

Intr-o tigaie prajim putin carnati si muschiul.

In borcane asezam carnea.carnati si muschiul, adaugam untura alba pe care  o incalzim putin cat sa devina fluida.

Scuturam borcanul  pentru a iesi aerul si sa se aseze bine in borcan.

Inchidem borcanul si depozitam in camara.

Untura ramasa de la prajit carnea.nu o aruncam o depozitam si pe ea in borcan in frigider si o vom folosi la alte mancaruri(eu o folosesc la sarmale.supa de cartofi si alte tocanite)

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura in untura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza cu sorici si pastrama de porc afumata