Friptura de vitel la Multicooker

de Merisor in Vita, 6 Noi 2013 | 16027 vizualizari

 

Carnea de vita/vitel se prepara mai greoi in mod normal, dar multicookerul i-a venit de hac.
Adevarul este ca nu stim niciodata ce carne cumparam, cat de fraged este vitelul si cat timp este necesar pentru preparare.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • 4 morcovi
  • amestec de condimente pentru friptura
  • 3 foi de dafin
  • 200 ml vin rosu
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de vitel la Multicooker:

Feliem carnea de vitel si batem feliile putin cu ciocanul de snitele, api le saram si condimentam( eu am avut condimente pentru barbeque).

Taiem ceapa solzisori, iar morcovul il feliem pe rotund.

Punem ulei in vasul de la multikooker si selectam programul FRY pentru 20 de minute.

Apasam START, lasam uleiul cateva minute sa se incinda apoi adaugam carnea si o prajim pe toate partile, intorcand-o cu spatula din dotare. Can este colorata suficient, o scoatem din vas si adaugam ceapa.

Prajim ceapa 5- 6 minute, apoi adaugam morcovul, asezam carnea deasupra, adaugam foile de dafin si vinul.

Selectam programul STEW pentru 2 ore, inchidem capacul si apasam butonul START.

Dupa expirarea timpului, am scurs din lichidul care s-a format, si am mai lasat friptura 10 minute pe programul FRY cu capacul deschis, pentru a se rumeni mai bine.

A iesit foarte frageda, astfel incat a trebuit sa umblu cu grija cu ea pentru ca se rupea.

 

TIPS-URI

1

Se pot adauga catre finalul prepararii,1-2 rosii sau 2-3 linguri de ketchup.

2

Timpul de preparare depinde de fragezimea carnii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de vitel la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de vitel in vasul roman!