Cea mai rentabila leguma cultivata de mine este napul.
Napul se poate consuma crud sau gatit. In aceasta reteta am prajit napul.
Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei).
Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta parte si punem condimentele si mai lasam putin pe foc, astfel incat sa se intrepatrunda mirosurile condimentelor. Scoatem carnea cu paleta pe o farfurie.
In timp cat avem carnea pe foc curatam napii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri.
Punem uleiul in tigaia de prajit si dupa ce uleiul e incalzit, punem napii. Acoperim tigaia cu capac. Dupa ce napii s-au prajit pe o parte, ii intoarcem si pe cealalta parte. Cand sunt gata, ii scoatem cu paleta pe farfurie.
Se poate servi cu gogonele murate sau castraveti murati.
1
Daca nu aveti napi se poate folosi garnitura de cartofi sau orez