Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti

de UrsanMihaela in Porc, 10 Feb 2018 | 4459 vizualizari

 

 
Cea mai rentabila leguma cultivata de mine este napul.
Napul se poate consuma crud sau gatit. In aceasta reteta am prajit napul.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 700 g napi
  • 1 ½ cana apa
  • condimente pentru friptura de porc
  • 100 - 200 ml ulei
  • sare, dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti:

Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei).

Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta parte si punem condimentele si mai lasam putin pe foc, astfel incat sa se intrepatrunda mirosurile condimentelor. Scoatem carnea cu paleta pe o farfurie.

In timp cat avem carnea pe foc curatam napii de coaja, ii spalam si ii taiem felii subtiri.

Punem uleiul in tigaia de prajit si dupa ce uleiul e incalzit, punem napii. Acoperim tigaia cu capac. Dupa ce napii s-au prajit pe o parte, ii intoarcem si pe cealalta parte. Cand sunt gata, ii scoatem cu paleta pe farfurie.

Se poate servi cu gogonele murate sau castraveti murati.

TIPS-URI

1

Daca nu aveti napi se poate folosi garnitura de cartofi sau orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

RODIMUR 1

11.02.2018, 13:04

O mâncare foarte gustoasă și sățioasă!

MotanLaOale 1

11.02.2018, 14:56

Ksenya 1

13.02.2018, 09:08

Sunt curioasa sa stiu.ce soi de nap ai folosit ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc, la tava