Friptură de porc la tavă

de alice_ciobanu in Porc, 28 Apr 2011 | 5144 vizualizari

 

Pentru masa de Paşte, în lipsa fripturii de miel (pe care nici nu ştiu să o gătesc şi nici nu am avut de unde lua miel), am făcut o friptură fragedă la tavă, o reţetă preluată dintr-o carte dragă mie...."350 de reţete culinare din Moldova lui Ştefan cel Mare"". Aşa că vă prezint şi vouă, dragilor, reţeta, pentru că vă asigur că e delicioasă şi mai ales... fragedă...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr pulpă de porc (sau şi mai multă depinde... dar trebuie să măriţi şi cantităţile pentru celelalte ingrediente)
  • 3 căţei de usturoi
  • 3 roşii fără pieliţă (pentru că roşiile aflate acum în supermarket nu sunt satisfăcătoare calitativ, am folosit o cutie de roşii cuburi)
  • un pahar de vin alb, de bună calitate
  • mărar, sare, delikat
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptură de porc la tavă:

Tăiem carnea în felii potrivite şi le aşezăm în tava de aragaz, sau tava specială pentru fripturi. Peste carne punem un sos din ulei, vin, roşiile tocate mărunt, usturoiul tocat mărunt cu cuţitul, mărar şi o jumătate de lingură de delikat. Pentru a putea acoperi carnea turnăm şi o cană de apă. Dăm apoi totul la cuptor până ce carnea s-a frăgezit uşor şi s-a rumenit frumos pe deasupra. Din când în când mai completăm cu puţină apă, dacă e nevoie.

Se serveşte cu piure de cartofi fierţi în apă cu usturoi şi rozmarin sau cimbru, şi harbuz murat roşu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură de porc la tavă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]