Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii

de oanapl in Porc, 13 Feb 2017 | 3376 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne de porc
  • 3 catei de usturoi
  • 1 conserva de rosii intregi, decojite
  • 2 linguri ulei
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce de ardei
  • pentru garnitura:
  • 400 g legume mexicane
  • sare
  • piper
  • oregano
  • sos de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii:

Tai carnea felii cam de grosimea unui deget si o aranjezi in tava (nu se unge tava cu ulei). Presari putina sare si piper peste carne. Pisezi usturoiul si il pui intr-un bol mic si adanc. Torni uleiul, putin cate putin, in usturoi, adaugi un pic de sare si il amesteci ca la maioneza, pana cand se incorporeaza si sa se face o pasta alba.

Cu ajutorul unui blender, pasezi rosiile decojite. 2/3 din acest sos il adaugi peste usturoi, adaugi boia dulce de ardei si amesteci bine. Potrivesti de sare dupa gust si torni sosul peste carne. Il distribui uniform pe toata carnea.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu sau un capac si o introduci in cuptorul preincalzit, la 200 de grade, timp de 1 ora. Dupa aceasta perioada, indepartezi folia de aluminiu si introduci tava in cuptor pentru inca 30 de minute. 
Intre timp, pregatesti legumele. Le pui la calit in 2 linguri de ulei, apoi adaugi sosul pastrat si condimentezi dupa gust. Le lasi sa fiarba la foc mic, pana cand sunt patrunse. 

 

Dupa ce carnea si legumele s-au facut, le asezi pe un platou si le servesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de usturoi si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

14.02.2017, 19:38

Este foarte gustoasa si satioasa!

oanapl 1

14.02.2017, 22:49

Ma bucur ca va place!

oanapl 1

14.02.2017, 22:52

@miki_a Multumesc de aprecieri! Sunt foarte practice vasele astea. Spor la pregatit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de porc umplut si tapetat