Foarte frageda și bună, rămâne rețeta noastră preferată de friptură. Pe cat de simpla este prepararea, pe atat de gustoasa iese si frageda.
Pentru aceasta Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de porc, usturoi, suc de rosii, condimente.
Cum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor
Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă.
Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm bine. Jumătate din sosul acesta îl turnam în tava în care vom da carnea la cuptor.
Așezăm feliile de carne în tavă, le condimentam cu sare si piper, turnam peste restul de sos și acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Dam tava la cuptor pentru o oră la 200 de grade C, după care îndepărtăm folia și mai lăsăm 15 minute la 180 de grade C.
Friptura este apoi gata și o putem servi cu garnitura preferată.
Incearca si reteta de Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata sau varianta de Friptura de curcan cu legume si sos de rosii.
Iti recomandam si reteta de Ceafa de porc gatita la cuptor, foarte gustoasa.
1
pentru aroma, puteti adauga câteva fire de cimbru sau maghiran pe feliile de carne