Friptura de porc cu caise

de Catalina L in Porc, 7 Aug 2015 | 4447 vizualizari

 

Din nou o reteta cu caise........ cu carne de data aceasta

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc - 700 g (cumparata de la macelar)
  • 1 catel de usturoi
  • ceapa verde
  • 6 caise
  • roșii cherry
  • 1 morcov
  • 20 cl de vin alb
  • 15-20 cl de apă clocotită
  • unt de usturoi (mixati 40 gr de unt, 2 catei de ustroi ,1/2 legatura de patrunjel)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare, piper, cimbru, dafin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu caise:

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet.

Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza

O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de usturoi.

Legam bine cu sfoara de bucatarie Curatam si spalam legumele.

Intr-un vas adanc, incingem uleiul de masline si o punem la prajt pe toate partile cam 5 minute.

Adaugati ceapa verde, morcovul taiat rondele, si usturoiul tocat. Amestecati. Puneti condimente, cimbru, dafin si adaugati vinul.

Gatiti timp de 10 minute fara sa acoperiti.

Adaugati apa clocotita, rosiile cherry si jumatatile de caise ramase.

Acoperiti si gatiti timp de 20 minutes.

Lasati sa se raceasca.

Scoateti carnea cand este rece, indepartati sfoara de bucatarie si portionati-o felii .

Se pune sosul cu legume intr-un vas la cuptor si feliile de carne deasupra.

Se lasa sa se rumeneasca timp de 15 minute. 

Serviti cu : piure de cartofi (reteta aici ) sau cu o salata de cartofi (reteta aici).

Pofta Buna !!!!!

TIPS-URI

1

o puteti servi de asemenea cu "couscous"

2

taiati-o felii cand este rece- se va taia mult mai usor

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu cartofi crocanti cu malai