Friptura de miel la cuptor

de delia64 in Oaie, 30 Iun 2013 | 7387 vizualizari

 

In fiecare an primavara cumparam cel putin un miel , dintre preparatele pregatite din cane de miel cea mai delicioasa este aceasta friptura cu verdeturi si stropita cu vin alb.

 

INGREDIENTE

  • 1pulpa de miel
  • 3-4 bucati de cotlet
  • 1-2 bucati gat
  • ceapa verde
  • 1 capatana usturoi
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 50 ml. ulei
  • boia de ardei rosie
  • piper negru macinat
  • sare dupa gust
  • 200 ml. vin alb
  • 200 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la cuptor:

Spalam carnea  .

Pregatim o solutie din ulei, piper , boia  , sare , capatana de usturoi pisat  si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie  .

Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde 

Carnea data prin condimente o punem pe patul de verdeata , turnam 200 ml. apa calda in tava , acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora .

Scoatem folia si lasam  descoperita friptura aproximativ 20 de minute la 200 grade , carnea va  capata o crusta rumena .

Turnam 200 ml. vin peste carne si mai lasam 15-20 minute la cuptor.

Se serveste cu garnitura de cartofi sau spanac ,  castraveti murati ,este o friptura delicioasa .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

se poate folosi si praz care da un gust deosebit fripturii

2

salata de ardei copti merge foarte bine cu aceasta friptura

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura la ceaun cu piure de dovlecei