Friptura de miel cu tarhon

de Bunica in Oaie, 24 Apr 2017 | 5083 vizualizari

 

Delicii de Paște
O friptură de miel cu tarhon, de la buna mea prietenă, Cristina, e un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de miel
  • 1 bucată de coaste
  • 2 linguri ulei
  • 150 ml suc de roșii
  • sare piper
  • 1 linguriță tarhon uscat
  • 1 legătură usturoi verde
  • 100 ml vin
  • Marinada
  • 500 ml vin rosu
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper boabe
  • 1 linguriță tarhon uscat
  • 2 foi dafin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu tarhon:

Amestecăm toate ingredientele pentru marinadă, într-un castron.

 Carnea de miel pârlită la flacăra aragazului, curățată de grăsime, spălată și zvântată cu un prosop absorbant, se pune într-un vas, se adaugă marinada deasupra, se acoperă cu o folie sau capac și se lasă la frigider până dimineața.

Dimineața, se scoate carnea din marinadă și se pune intr-o tavă unsă cu ulei.

 Usturoiul curățat, spălat și tocat mărunt, se adauga peste carne.

 Se asezonează cu sare, piper și cimbru după gust.

Deasupra, se toarnă sucul de rosii și se dă tava la cuptorul încins,până începe să se rumenească.

Se adaugă vinul și se lasă la cuptor, până se rumenește bine.

Se servește cu sau fără garnitura, alături de o salată sau murături.

Să vă fie de folos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Carnea este gata preparată când se desprinde de pe os.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]