Friptura de curcan la cuptor

de Rocsi in Curcan, 17 Apr 2012 | 20208 vizualizari

 

Anul acesta de Paste am hotarat sa incercam carnea de curcan.Mereu vedeam diverse retete cu aceasta carne,imi placea cum aratau dar nu pusesem in practica.Pot sa zic ca nu este nici o diferenta la gust intre cea de pui si cea de curcan(daca va place puiul,o sa va placa si curcanul),doar ca are o culoare mai rosiatica.Chiar v-o recomand.

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa de curcan
  • 2 bucati usturoi verde
  • 3 bucati ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 1 cana vin
  • 2-3 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de curcan la cuptor:

Pulpa de curcan o spalam si o taiem cam in trei bucati.
Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele.
Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam.
Intr-un bolisor punem vinul,uleiul,sare,piper,boia de ardei,verdeata tocata,usturoiul pisat,patrunjelul uscat si foaia de dafin rupta bucatele mici.
Toate acestea le omogenizam  bine si punem bucatile de carne in acest bait.
Le amestecam ,acoperim vasul si il dam cateva ore sa stea asa la frigider.

Dupa ce a stat suficient in frigider sa ia toate aromele,punem carnea cu tot cu amestecul de condimente intr-o tava.
Dam tava in cuptorul incins ,chiar putem sa o acoperim la inceput cu staniol.

O lasam la foc potrivit si nu prea iute pentru a nu iesi uscata.
Ne mai uitam la ea din cand in cand si o mai stropim cu zeama din tava.
Cand este gata o scoatem din cuptor ,o acoperim pentru a sta frageda .
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in stil italian