Friptura aromata de pui

de Alexandra Burz in Pui, 12 Dec 2013 | 3713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 2 crengute cimbru proaspat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • usturoi praf
  • 2 linguri untura de porc
  • 4-5 linguri miere
  • 200 ml vin alb
  • 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de pui:

Se curata bine carnea, se spala si se taie bucati potrivite

Se face un mix din sare, piper, boia si praf de usturoi

Se cresteaza bucatile de carne si se asezoneaza bine cu mixul de condimente si se lasa la marinat pt 2 ore

Intr-o tava de yena se pune untura de porc, se aseaza carnea, printre care se rasfiresc crengutele de rozmarin si cimbru

Carnea se unge usor cu miere

Se pune vinul si apa

Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la copt pt 45 minute, dupa care se inlatura folia si se mai lasa la foc inca 15-20 minute pt a prinde crusta aurie

POFTA BUNA

TIPS-URI

1

SE SERVESTE CU PIURE DE CARTOFI SAU CARTOFI CU ROZMARIN LA CUPTOR

2

PENTRU CEI CARORA LE PLACE GUSTUL PICANT BOIAUA DULCE POATE FI INLOCUITA CU CEA PICANTA

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură de morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu morcov si busuioc