Vreau sa multumesc si eu cumva bucataras-ului ptr premiul frumos la concursul Reteta anului 2013,asa ca ii dedic acest tort dar si juriului, si tuturor bucatarasilor care m-ati apreciat si ma apreciati :)
Am inceput cu blatul:
Am incins cuptorul inainte la 180°c.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut galbenusurile cu zaharul+zaharul vanilat apoi am adaugat laptele,apoi cacaoa.
Peste acestea am pus faina cernuta cu praful de copt si scortisoara.
Am batut albusurile spuma cu putina sare,apoi acestea le-am adaugat peste compozitia obtinuta mai sus si le-am amestecat usor ptr a nu se lasa albusurile.
Am turnat aceasta compozitie intr-o tava rotunda mai mare unsa si tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor ptr coacere,se face testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a racit am taiat blatul in 2 (deci am format 3 parti) le-am insiropat cu zeama de la compot,am pus ciresele si intre ele am pus din frisca batuta cu zaharul si praful de vanilie.
Pe deasupra am ornat cu frisca,am presarat ciocolata rasa si am pus cateva cirese din compot.
Pofta buna!