Foite cu crema de lamaie

de Lavinia in Prajituri, 27 Noi 2012 | 5350 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care arata foarte bine pe masa de sarbatoare si nu numai...

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 g margaina Rama(unt)
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 2 oua
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • faina cat cuprinde (cca. 300 g )

Crema:

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lamaie
  • 250 g unt+100 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra
  • 80 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foite cu crema de lamaie:

Pentru foi mixam margarina/untul cu zaharul, adaugam ouale, laptele, amoniacul si 2-3 linguri de faina. Lasam aluatul la odihnit 30 de minute.

Adaugam si restul de faina si framantam un aluat usor de modelat(nu foarte tare)

Intindem foi subtiri si le coacem pe dosul tavii timp de 7-8 minute(pana se auresc putin)

Pentru crema amestecam laptele cu zeama de la o lamaie, coaja de lamaie, zaharul si faina pe foc mic pana se ingroasa (10-15 minute). Batem untul spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat si adaugam treptat din crema racita complet.

Asamblare : foita, crema, foita, crema, foita, crema, foita (manevrati cu grija foile,sunt foarte fragede si se rup usor)

Acoperim prajitura cu folie sau un prosop de bucatarie si punem o greutate peste ea.Lasam prajitura peste noapte la loc umed si racoros.

Topim ciocolata cu frisca si o punem peste prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foite cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

gaby_gabytza 1

28.11.2012, 09:56

Lavinia 1

28.11.2012, 11:04

Multumesc Gaby

ANNA_46 1

29.11.2012, 02:09

Super buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu pere si scortisoara