Foietaj cu ciocolata si zmeura

de Papalapap in Dulciuri, 8 Dec 2014 | 7384 vizualizari

 

Când se apropie o petrecere sau un moment festiv, începi să te pregătești intens: îți alegi cu grijă hainele, te aranjezi, te dichisești. Așa e și cu mesele, mai ales cu cele de sărbătoare. Scoți ce ai mai bun prin casă: fața de masă, vesela, paharele, tacâmurile, toate trebuie să transmită un singur mesaj: „E o zi specială și m-am pregătit pentru asta”. Când vine vorba despre ce anume pui în farfurie, lucrurile sunt și mai clare: tot ce e mai bun! De aceea, îți prezentăm azi un desert extrem de atrăgător, ales pe sprânceană pentru aceste momente speciale: foietajul cu ciocolată și zmeură, un dulce gata cât ai zice Papalapap!

Vezi aici reteta video:
https://www.youtube.com/watch?v=ukSYpGLhaYQ

 

INGREDIENTE

  • 1 rulou de pastă de foietaj
  • 100 g ciocolată
  • 20 g mieji de nucă
  • 20 g stafide
  • câteva fructe de zmeură
  • zahăr-pudră
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu ciocolata si zmeura:

Să începem cu foaia de aluat. Întinde-o pe suprafața de lucru și, cu ajutorul unei forme de romb din hârtie, cu diagonala de 10 x 6 cm (1), pe care ai pregătit-o dinainte, taie cu grijă forma din foaia de aluat (2). Nouă ne-au ieșit în jur de 18 bucăți, dar depinde de dimensiunea foii tale de aluat. Important este să obții un număr par de romburi.

Acum, cu un cuțit cu lama lungă, taie ciocolata în bucăți nu foarte mari (3), fiindcă altfel nu vor încăpea în interiorul romburilor și nici nu se vor topi în întregime. Între timp, încălzește cuptorul la 200 de grade.

Acum, că ai toate elementele pregătite, poți începe asamblarea. Spuneam că ai nevoie de un număr par de romburi, iar acum ne vom ocupa de jumătate dintre ele. Pune cam o linguriță și jumătate de ciocolată în centrul fiecărui romb (4). Dacă pui mai mult, îți va fi greu apoi să închizi foietajul. Adaugă o zmeură (5), respectiv un miez de nucă și o stafidă (6). Noi ne-am decis pentru aceste două variante, dar tu poți încerca multe altele. Avantajul acestui desert este că se pliază pe toate gusturile și exigențele.

Așază deasupra cealaltă foaie de romb (7) și presează marginile cu o furculiță (8), ca să le sigilezi. Un mic sfat: dacă înainte umezești marginile pe interior cu puțină apă, se vor lipi și mai bine.

Unge romburile cu oul bătut (9) și presară puțin zahăr-pudră pe deasupra (10). Așază-le într-o tavă încăpătoare (11) și bagă-le în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru nu mai mult de 20 de minute, până ce se umflă și se rumenesc frumos (12). Mai presară puțin zahăr-pudră, pentru o prezentare de efect.

Scoate-le și servește-le cât încă sunt  călduțe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu banane si fineti