Aroma imbietoare a usturoiului proaspat si gustul bogat al parmezanului se impletesc armonios intr-o paine moale si pufoasa, perfecta pentru a fi savurata ca aperitiv sau alaturi de o masa italiana autentica. Cu crusta crocanta si aroma inconfundabila, aceasta focaccia va deveni rapid una dintre preferatele tale.
Pentru a prepara Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata ai nevoie de ingredientele urmatoare: faina, apa, ulei de masline, parmezan, condimente.
Cum se prepara Focaccia cu usturoi si parmezan - Reteta delicioasa pentru paine aromata
Faina se amesteca cu 250 ml apa calduta( oprim restul in ibric) se adauga sarea pe margine, drojdia, un sfert de lingurita de rozmarin si cei 50 ml ulei de masline si se framanta aluatul pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Ungem aluatul cu ulei il acoperim cu o folie si-l lasam deoparte la loc cald. Eu obisnuiesc sa il crestez adanc in forma de cruce.
Dupa 45 de minute luam aluatul si cu mainile unse cu ulei il intindem in tava tapetata cu foaie pergament.
Facem din loc in loc in aluat gauri adanci cu degetele( pana la baza tavii).
Amestecam 50 ml apa calduta cu 3 linguri ulei de masline, un praf de sare grunjoasa si usturoiul tocat. Adaugam busuioc, oregano si din nou rozmarin si amestecam bine.
Turnam compozitia peste aluat.
Lasam inca 15 minute la crescut si intre timp incingem bine cuptorul( eu l-am pus la 200 de grade).
Adaugam parmezan razuit pe toata suprafata.
Coacem focaccia pana se rumeneste frumos.
Decoram focaccia cu crengute de rozmarin.
Incearca si reteta de Focaccia cu rozmarin, o paine aromata sau Ciabatta cu masline, la fel de gustoasa.
Iti recomandam si reteta pentru Pide, un aperitiv foarte gustos.