Focaccia cu ceapa si branza de capra

de anca_rm in Piine, 20 Oct 2017 | 2741 vizualizari

 

Recunosc ca in ultima vreme sunt indragostita de aluat de casa.
Am facut prima data focaccia cu avocado si apoi la cererea Oanei cu ceapa rosie si telemea de capra. Peste aluat a pus ea cate ingrediente a vrut ca sa o faca pe gustul ei. Ma certa cand incercam sa ii sugerez ca ar fi bune niste rosii si cateva masline. Asa ca va aduc o reteta pe gustul Oanei. 

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 300 gr faina de secara
  • 150 ml apa
  • 8 gr drojdie
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • sare
  • o piscatura de zahar
  • Umplutura :
  • 1 ceapa rosie taiata rondele
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 2 linguri ulei masline
  • 100 gr telemea de capra
  • 1 ardei rosu
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu ceapa si branza de capra:

Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata complet.

Intr-un vas punem faina, sarea, oregano si uleiul de masline.

Le amestecam si adaugam drojdia dizolvata in apa si restul de 50 ml apa.

Framantam pana cand se omogenizeaza bine si se desprinde de pe degete. Daca nu se dezlipeste, mai adaugati 1-2 linguri faina.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam sa creasca 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.

 Dupa acest timp, intindem aluatul in tava, il stropim cu ulei de masline si presaram oregano uscat.

Ceapa taiata rondele o asezam peste aluat, si sfarmam branza de capra. Pe margini am pus bucati de ardei rosu.

 Punem aluatul in cuptorul incins pentru 20-30 minute (depinde de cat de gros este aluatul).

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu ceapa si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu ceapa