Focaccia clasica

de nadea68 in Pizza, 29 Noi 2016 | 5279 vizualizari

 

Focaccia ca si pizza, e tipic italiana, usor de facut ....
Reteta e de la cursul de patiserie pe care l-am facut acum cativa ani.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 00 
  • 500 g faina 0 
  • 500-550 ml apa 
  • 60 ml ulei de masline 
  • 30 g drojdie de bere 
  • 20-25 g sare 
  • rozmarin
  • sare grunjoasa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia clasica:

Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu hartie de copt.

Se maseaza focaccia cu multa apa, si putin ulei, dupa care, cu varful degetelor, o gaurim (aproape). Adaugam rozmarin si sare grunjoasa.

Lasam iar la crescut, pana se dubleaza in volum. Coacem la cuptor la 200 °C, pana se rumeneste deasupra.

 

TIPS-URI

1

focaccia se poate imbogati cu cascaval, legume, mezeluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia clasica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

29.11.2016, 20:34

Cat de buuuna!

diaconta 1

29.11.2016, 22:35

ce bine arata

nadea68 1

30.11.2016, 09:48

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]