File de vita in foitaj

de Lau in Vita, 25 Iul 2012 | 3299 vizualizari

 

reteta preluata din revista click pofta buna

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 1 praf de sare
  • Umplutura
  • 1 kg pulpa de vita
  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • patrunjel verde
  • Sosul marinat
  • 200 ml bere(vin rosu)
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de cimbru proaspat
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • UNS
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de vita in foitaj:

Sosul marinat - amestecam berea (vinul), uleiul, cimbrul rupt bucatele, usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Intepam bucata de carne in mai multe locuri cu o tepusa, o ungem cu mustar si o introducem in sosul mariant, acoperim si lasam la rece 2-3 ore, intorcand carnea din cand in cand in sos.

ALUAT - cernem faina de 2 ori intr-un castron mare, facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul, apa calduta, sare si otetul. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi framantam pana se formeaza un aluat omogen si elastic, ce il lasam intr-un loc cald 15 minute.

Umplutura - calim ceapa toacata marunt in ulei incalzit, cand incepe sa isi schimbe culoarea adaugam carnea tocata si calim pana cand scade zeama si este bine patrunsa, amestecand din cand in cand. Dam deoparte si adaugam restul de ingrediente dupa gust, omogenizam si lasam sa se raceasca

Impartim coca in 2 si intindem 2 foi.

Asezam prima foaie o ungem cu putin ulei, adaugam si a 2 foaie, o ungem cu ulei si adaugam pe toata suprafata compozitia de carne calita, asezam bucata de carne si rulam strans.

Asezam rulada intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si ungem deasupra cu oul batut

Dam tava la cuptor cca 50 minute (eu am lasat 1 ora )

Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita in foitaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Lau 1

26.07.2012, 08:40

multumesc

Toamna07 1

26.07.2012, 12:18

Lau 1

26.07.2012, 13:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Culibiaca (Placinta cu carne tocata)