File de vita cu sos de gorgonzola

de Papalapap in Vita, 25 Noi 2014 | 8705 vizualizari

 

O reteta rapidă ca un click, ca un mesaj trimis cu smart phone-ul sau ca o idee genială care te lovește într-o secundă. Și nu numai că e o rețetă-expres, dar te va uimi prin savoarea aromelor combinate. O să vezi exact la ce ne referim, deocamdată crede-ne pe cuvânt Papalapap!

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de vită (circa 150-180 g fiecare)
  • 100 g de gorgonzola
  • 30 ml de smântână lichidă pentru gătit
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de vita cu sos de gorgonzola:

Pune brânza gorgonzola într-o tigaie fără ulei și mărunțește-o cu ajutorul unei linguri de lemn (1) (dacă vrei, o poți tăia înainte în cubulețe, ca să se topească mai repede). Adaugă apoi și smântâna (2) și lasă totul pe foc mic, până ce brânza se topește și devine cremoasă și omogenă (3).

Între timp, încinge o altă tigaie cu puțin ulei (4) și aruncă un cățel de usturoi strivit (5). Lasă-l doar câteva minute, cât să se rumenească și să-și lase aroma și apoi scoate-l din tigaie (6).Adaugă fileurile de vită și lasă-le cam 3 minute pe fiecare parte, la foc mare (7). Dacă sunt mai groase, poți să le acorzi mai multă atenție. Sărează și piperează (8) (dar nu exagera, fiindcă sosul de gorgonzola e deja foarte sărat) și lasă-le să se odihnească un minut în tigaie, cu focul stins (9). Toarnă un pat de cremă de gorgonzola în farfurie, iar deasupra pune fileul de vită. Poți adăuga și niște frunze de rucola sau salată și câteva roșii cherry.

TIPS-URI

1

O variantă care poate înlocui cu succes brânza gorgonzola este crema pe bază de muștar, smântână de gătit, puțin brandy și câțiva stropi de sos Worcester, dată puțin la tigaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de vita cu sos de gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

26.11.2014, 11:00

Ce bine arata!

Ligia Bxl 1

26.11.2014, 11:10

tare bun

elucubratiiculinare 1

26.11.2014, 18:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas de vitel cu vodca