File de peste cu legume in unt

de cristinne in Peste, 14 Oct 2010 | 7255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file de peste cod: 4 bucati
  • legume: morcov, telina, radacina patrunjel, mazare, ardei rosu, ceapa, vanata;
  • patrunjel;
  • unt;
  • condimente;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste cu legume in unt:

Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) .

Apoi se pregateste pestele: se stropeste pe o farfurie cu o jumatate de lamaie si cu sare si piper si se pune intr-o alta tigaie  o jumatate de lamaie rasa de coaja taiata cubulete, impreuna cu alte cateva cubulete de unt la incins. Se adauga pestele si se acopera sa se inabuse. Se intoarce si pe cealalta parte si cand e aurit, se scoate. Se serveste alaturi de legumele trase in unt.

Optional eu am mai facut si un sos alb pentru peste: Intr-o tigaie am pus unt, lapte si o linguria de amidon fin alimentar. La final am pus si 2 linguri de smantana, sare, piper si cateva picaturi se zeama de lamaie.  daca ma gandesc mai bine acum, trebuia sa fac sosul asta cred ca cu atunci tot cu peste..dar deh, nu mi-a dat prin cap ;))..data viitoare poate.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton, de post