File de Novac cu ceapa, ardei si rosii

de Panacris in Crap / Caras, 22 Iul 2012 | 6693 vizualizari

 

Dupa cum ati remarcat vedetele zilei au fost ceapa, ardeii colorati si rosiile. O combinatie buna si pentru fileul de peste. Multumesc Laly, ptr. inspiratie. Novacul este un peste inrudit cu crapul!

 

INGREDIENTE

  • file de Novac 500g.,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ardei gras colorati 2 bucati.
  • rosii 4 bucati.
  • sare iodata,
  • rozmarin,
  • piper proaspat macinat,
  • ulei de masline 50 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de Novac cu ceapa, ardei si rosii:

Pestele se asezoneaza de  sare, piper si rozmarin, se pune la rece cca. 10 minute. Intre timp ceapa si ardeii, se curata, se taie julien si se pun la dinstuit in putin ulei si apa. Rosiile se spala si se taie felii. Pestele se aseaza intr/un vas termorezistent, se stropeste cu putin ulei de masline si se pune la cuptor, la foc rapid, cca. 15 minute. Se scoate pestele din vas, se pune pe fundul vasului un star de ceapa cu ardei, cateva felii de rosii, se adauga pestele, care se acopera cu un nou strat de ceapa, ardei si rosii. Se pune din nou la cuptor, descoperit cca. 15 minute la foc puternic. Se serveste simplu sau cu garnitura de orez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de Novac cu ceapa, ardei si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caras cu ciuperci si sos de vin