Ficat de vițel cu oțet balsamic

de elucubratiiculinare in Ficat, 25 Iun 2012 | 4878 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de ficat de vițel a 100-120 g fiecare,
  • o ceapă mare,
  • 4 linguri ulei de măsline,
  • o lingură de salvie,
  • piper negru.
  • Sos:
  • 3 linguri oțet balsamic,
  • o lingură muștar de Dijon,
  • 100 ml smântână.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu oțet balsamic:

Ceapa se taie în două, se curăță de coajă și se feliază. Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie mare și se prăjește ceapa la foc iute pentru 1 minut amestecând continuu. Se reduce focul, se acoperă tigaia și se gătește pentru alte 5 minute până ceapa se rumenește. Se scoate ceapa pe un platou și se păstrează la cald. Se condimentează ficatul cu piper negru. Se încinge uleiul rămas de la prăjirea cepei. Se mai adaugă și restul de ulei și se prăjește ficatul 1-2 minute pe fiecare parte până își schimbă culoarea. Se scoate din tigaie și se păstrează la cald. Se adaugă în tigaie oțetul balsamic și 3 linguri cu apă, râcâind rezidurile din tigaie. Se dă în foc, apoi se reduce focul și se adaugă muștarul și smântâna. Se readuc în tigaie ficatul și ceapa , se amestecă ușor, se reîncălzesc ușor 1-2 minute. Se presară cu salvie și se servesc.

Se poate servi cu piure de cartofi. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu oțet balsamic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]