Fazan cu ciuperci si smantana

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 22 Mar 2021 | 2972 vizualizari

 

 Mare bucluc cu fazanul acesta !!! I-am spus sotului ca eu nu vreau sa-l vad decat cand este dezbracat de pene. Nu prea-mi place mie cum miroase asa ...salbatic. M-a intrebat cum sa procedeze cu el ? Raspunsul este YouTube . Gasesti ce vrei acolo. Solutia a fost sa fie jupuit direct de piele si pene .
 L-a pus afara la rece si dimineata pe cand m-am trezit fazanul s-a prezentat asa cum l-am dorit : curat , portionat , fara pene .
 Regretul meu a fost ca nu i-am facut poza inainte de operatiunea de curatire .

 

INGREDIENTE

  • Pieptul si picioarele de la fazan =aprox 700 gr
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 gogosar
  • 3 catei usturoi
  • 400 gr ciuperci champignon de Paris , maruntele -din saramura
  • 200 ml smantana grasa
  • 100 gr unt
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri otet de mere infuzat cu zmeura
  • 1 lingurita rasa boabe de piper
  • 2 linguri rase de faina alba
  • 1 lingurita rozmarin uscat maruntit
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 crenguta tarhon
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1.2 lingurita nucsoara macinata
  • 1 manuta de patrunjel verde tocat
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fazan cu ciuperci si smantana:

  •  Se pun la infierbantat 3 l apa  cu otetul  infuzat cu zmeura in care se introduc crengutele de tarhon , cimbru , foaie de dafin , sare si boabe de piper .
  • Cand da aceasta marinata in clocot se opreste focul si se introduce in ea carnea de fazan .
  • Eu am lasat carnea la marinat 3 ore dar se poate  lasa si de seara pana dimineata .
  • Dupa marinare se scoate carnea si se lasa sa se uste putin la aer . daca are exces de lichid se tamponeaza cu ajutorul unui prosop .
  • Intr-o cratita antiadernta se caleste in untul amestecat cu ulei , ceapa, usturoiul . si gogosarul taiate marunt .
  • Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se punciupercutele scurse de saramura si faina alba .
  • Amestecati sa se omogenizeze faina si turnati incet 2 cani de apa .
  • Sarati si presarati rozmarinul maruntit in sosul format
  • Introduceti carnea si lasati sa fiarba la foc domol timp de o ora .
  • Supravegheati fierberea si completati cu apa daca este necesar .
  • Dupa acest timp se incearca cu furculita daca carnea este fiarta .
  • La sfarsit se omogenizeaza smantana in sos . Se pipareaza , se pune nucsoara si se garniseste cu verdeata taiata marunt .
  • Serviti fazanul cu ciuperci si smantana alaturi de garnitura preferata , : orez , mamaliguta , paste de calitate .
  •   Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Pentru un plus de fragezime carnea de fazan trebuie tinuta la marinat .

2

In sezon estival folositi ierburile aromatice proaspete .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite la cuptor cu carne si ciuperci