Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda

de Krystyan Trendy in Mancaruri de post, 23 Oct 2013 | 8318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole galbena
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 legatura de marar
  • 150 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 cani cu apa

Pentru mamaliguta : 1,5 l apa 1lingurita de sare 500g malai

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda:

Se curata fasolea de codite.Apoi se spala cu apa rece.Se curata ceapa,se spala si se taie julien.Intr-o cratita punem uleiul la incins adaugam ceapa,apoi fasolea .Se calesc putin in ulei si se adauga apa si sarea ,apoi acoperim cu un capac si lasam sa fiarba inabusit.Cand e aproape fiarta fasolea adaugam mararul tocat marunt si jumatate din capatana de usturoi tocat marunt.

Mamaliga se prepara astfel:

Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.Mamaliga este gata atunci cand pe pereti ceaunului se formeaza o coaja de mamaliga. 
Cand este gata mamaliga se rastoarna cu grija pe un platou care e umezit cu apa rece inainte.

Din cealalta jumatate de capatana de usturoi facem mujdei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu usturoi si mamaliguta calda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MIUTA 1

24.10.2013, 09:42

diaconta 1

24.10.2013, 09:45

imi place mult fasolea galbena cu usturoi

Rocsi 1

24.10.2013, 10:54

As manca zilnic si tot nu m-as satura

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena cu ciuperci forestiere