Fasole facaluita

de nilguin in Mancaruri de post, 8 Mai 2011 | 14905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • un cartof
  • un morcov
  • un păstârnac
  • 5 cepe
  • 7 căţei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita:

Fasolea, curăţată, se pune la înmuiat în apa rece cu câteva linguri de sare. După ce s-a înmuiat se spală şi se pune la fiert. Când clocoteşte se strecoară, se spală şi se pune din nou la fiert  Eu personal schimba apa de cel puţin 3 ori. Când punem ultima apă adăugăm morcovul, 1 ceapă, păstârnacul şi cartoful. Se fierbe la foc mic  într-o oală sub presiune.

Între timp curăţăm şi tocăm julienne restul de ceapă şi o călim până devine sticloasă, după punem  cele 2 linguri de bulion.

După ce a fiert fasolea, se strecoară şi se dă prin blender împreună cu usturoiul şi 2-3 linguri de ulei. Se condimentează după gust Puneti-o pe o farfurie cât mai întinsă fasolea cu ceapa călită deasupra şi garnisiţi cu pătrunjel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Orez taranesc condimentat