Fasole cu paste in stil toscan

de Ksenya in Paste, 23 Noi 2018 | 3457 vizualizari

 

 
Reteta de fata este una reinterpretata, am mai adaugat doar pastele.
Este foarte populara in bucataria italiana cu originea in Toscana sub denumirea de fagioli all'uccelletta.  Se prepara foarte repede. Ideala pentru vegetarieni si pentru cei care tin post.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de baza 2 cutii fasole alba fiarta
  • 2 cutii rosii in sucul lor
  • 1/2 cutie unde au fost rosiile cu apa
  • 8 catei mari de usturoi tocati fin
  • 6 linguri ulei de masline
  • salvie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • reteta reinterpretata
  • Reteta de baza + 250 grame paste
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu paste in stil toscan:

 

Punem o tigaie inalta si incapatoare pe foc, adaugam uleiul cand s-a incins suficient, adaugam usturoiul tocat si lasam la foc mediu 30 sec.

Adaugam cutiile cu rosii si 1/2  cutie apa, acoperim cu capac si lasam 4-5 minute, luam capacul si cu lingura de lemn usor amestecam si zdrobind pe alocuri rosiile, lasati pe foc pana uleiul capata o nuanta rosiatica.

In paralel facem si pastele.

Punem oala cu apa pe foc pentru paste si fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adaugam fasolea scursa peste rosii, adaugam salvia si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam pastele fierte lasam 2 -3 minute pe foc.

Potrivim de sare si piper.

La servire, optional, se stropeste cu ulei de masline.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Reglati astrigenta sosului cu un pic de zahar daca este nevoie

2

Optional puteti adauga ardei iute sau fulgi de ardei iute

3

Puteti servi si cu parmezan ras

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu paste in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu nuci si gorgonzola