Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 15 Feb 2020 | 3826 vizualizari

 

  Cand am vazut acei carnaciori Mereguez, proaspeti, mi-au aprins imaginatia culinara si apetitul.
Odata ajunsa acasa, m-am dezumflat :D .Carnaciorii contineau si oaie. Scria mare si frumos. Doar eu ma gandeam cum o sa-i devorez. Nu-i nimic. O sa-i prepar ceva sotului. Am pus fasole boabe la fiert  pentru o ciorba. Carnaciorii m-am gandit sa-i prepar in stilul lui Jamie Oliver si sa pun langa naut sau cus-cus cu multe legume. Cum sotul deja parca masina si ajungea la cina, a trebuit sa improvizez. Si uite asa am  ,,mesterit "' aceasta gustoasa tigaie cu carnati si fasole. A fost atat de buna aceasta mancare incat nu ma puteam opri din mancat. Noroc ca nu am facut multa! Iahnia sa se ascunda in fata ei !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 300 gr carnati proaspeti Merguez
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri cu varf pasta kapia cu telina-productie proprie
  • 1 lingura oregano uscat maruntit
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • 2 linguri praz verde maruntit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie:

  1. Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert.
  2. Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .
  3. Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .
  4. Aceasta operatiune are urmatorul scop : Inmuierea rapida a cojii fasolei Si Injumatatirea timpului de fierbere .
  5. In acelasi timp fascolea va fi mult mai usor de digerat .
  6. Ceapa rosie se taie marunt si se pune la sotat  impreuna cu pasta de ardei .
  7. Introduceti carnaciorii si-i prajiti usor .
  8. Cu o furculita intepati carnaciorii ca s-asi elibereze aroma .
  9. Se pune fasolea boabe , oregano si apa cat sa acopere putin compozitia din tigaie .
  10. Lasati sa fiarba la foc mic 10 minute cat sa se omogenizeze gusturile . Piparati .
  11. Gustati si sarati daca mai este nevoie .
  12. Pentru prospetime ,presarati la servire ,, ceva "' verde: praz, patrunjel au ceapa verde .
  13. Scoateti langa fasolea cu carnaciori , muratura preferata .

                          Pofta mare !!!!

TIPS-URI

1

Desi scrie pe eticheta ca carnaciori sunt frantuzesti , reteta de origine era marocana cu chimen si harisa obligatoriu [ harisa=ardei iute + usturoi ]

2

Din ziua anterioara am rupt din gresala plicul in care era oregano . L-am pus intr-o farfurioara. Aceasta mi-a amintil stilul lui Jamie de a prepara carnaciorii .

3

Fasolea se spala bine din doua -trei ape si se pune cu bicarbonatul si multa apa la fiert .

4

Lasati sa fiarba 10 minute din momentul in care clocoteste .

5

Scurgeti fasolea de lichid , adaugati apa fierbinte , sare si continuati fierberea .

6

Aceasta operatiune are urmatorul scop : Inmuierea rapida a cojii fasolei Si Injumatatirea timpului de fierbere .

7

In acelasi timp fascolea va fi mult mai usor de digerat

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu carnaciori proaspeti la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu cârnati